Overig - Vliegveld Soesterberg

Op en rond de voormalige vliegbasis Soesterberg liggen een hoop restanten uit meer dan 100 militaire vlieggeschiedenis. Restanten uit de vooroorlogse perioden, de Duitse perioden en restanten uit de Koude Oorlog. Hieronder ziet een aantal foto's welke het tonen zeker waard zijn en door ons onder de categorie "overige" zijn geplaatst. Boven de foto's vind u een kleine beschrijving van het object.Met dank aan de Heer R.K: Ingang van een voormalige opslagplaats voor bollen en niet winterharde planten. 


Met name in de bossen dicht bij de landingsbanen zijn nog diverse bomkraters te vinden daterend uit de Tweede Wereldoorlog.

Diverse restanten die zeer waarschijnlijk dateren uit de Duitse perioden. (Bluskelder)Het nieuwe Nationaal Militair Museum wat op het vliegveld is gevestigd. Voor de liefhebbers van militair legertuig zeer zeker een aanrader.


Nagemaakte Höckerlinie (Drakentanden versperring)

Openluchttheater 


 1 van de legervoertuigen welke her en der op het terrein staan opgesteld.


Voormalige Rolbanen / Taxibanen. Slecht een voor een klein stukje toegankelijk. De ligt op het militair oefenterrein de Vlasakkers (Far East)De oude Spottershill


Gebouw 45 - Houten Paviljoen daterend uit 1912 en daarmee het oudste nog bestaande bouwwerk uit de gehele Nederlandse luchtvaart. 

Diverse foto's verspreid over het vliegveld
Monument voor hen die omkwamen tijdens hun werk in de luchtvaart
Prachtige vergezichten op de enkele kilometers lange landingsbaan

Het vliegveld is via diverse ingangen bereikbaar

Hoofdingang

Onbekend

 Betonnen (bunker) vogelhuisje, her en der te vinden

Monument