OVER DE SITE


De website Bunkerinfo.nl is aan het einde van 2012 opgericht omdat wij werkelijk omkwamen in de foto's en ander bunker gerelateerd spul. Ook kwamen wij vaak niet veder met de zoektocht naar informatie over bunkers en stellingen wat ons er heeft toe aanzetten deze website te starten. Bunkerinfo is een website met een open mind en gaat vaak veder waar andere websites stoppen. Ook zijn wij van mening dat informatie op een makkelijke manier voor iedereen toegankelijk moet zijn en hopen daar via deze website een klein steentje aan te kunnen bijdragen. Wij plaatsen daarom niet alleen foto's van bunkers, maar proberen daar ook nog eens de nodige informatie aan toe te voegen. Maar omdat de website zich niet beperkt tot 1 locatie, maar juist een beeld wilt geven over heel Nederland zal de gegeven informatie soms beperkt blijven. Dit simpelweg door het feit dat informatie vergaren veel tijd kost. Wij zullen u in dat geval dan ook graag doorsturen maar websites die dat wel doen.

Vrijwel alle foto's die u op Bunkerinfo.nl aantreft zijn genomen in gebieden welke volgens de wetgever zijn aangemerkt als 'verboden toegang' dit vaak onder het mom van 'kwetsbaar gebied' Hoewel wij ons hier weinig van aantrekken zijn wij uiterst blij met deze regels. Dit simpelweg door het feit dat juist deze plekken erg mooi zijn omdat er vrijwel niemand komt. Uiteraard staat het niet beschadigen van de natuur bij ons altijd op nummer 1 en dat is iets waar onder andere de PWN nog een puntje aan kan zuigen. Ook zijn wij van mening dat elk schepsel op deze aarde een kind van de zon is. En daarmee evenveel recht heeft tot het bewandelen van deze planeet als een ander. De wereld is immers van iedereen! Maar helaas is dit grote goed voor vele een te grote verantwoordelijkheid. Het doet ons dan ook veel pijn om te zien hoeveel plastic er in deze gebieden te vinden is, en hoe slecht er met de bunkers word om gegaan. Wij zien de aarde dagelijks om ons heen veranderen, elk stukje natuur moet plaats maken voor woonwijken en industrieterreinen, bomen verdwijnen, woonwijken verschijnen. Onze crew wil hier zo min mogelijk aan mee doen. Maar helaas is het onmogelijk om geheel uit het systeem te stappen wat we eigenlijk zo haten, maar stiekem zo vertrouwd mee zijn. Mensen vragen ons wel is 'wat is er leuk aan beton?' Nou niks! Het is het ontsnappen aan de dagelijkse sleur. De stilte in ons hart wat de natuur ons schenkt. Het één zijn met Moederaarde en haar onwetende zalige schepsels die wij keer op keer zo veel pijn doen. Wetende dat dit het doel van het leven is, en beseffen hoe erg de maatschappij om ons heen ontspoort is. Het is het zoeken naar de geheime van een reeds verloren beschaving waarvan enkel de betonnen kolossen zich nog in de duinen schuil houden, wachtend op het eind der tijden. Wachtend op een volgende generatie die komt beseffen in wat voor een waanzin onze voorouders eigenlijk leefde. Wachtend op de volgende bunkerliefhebber die hier met passie komt kijken. Wetend dat dit nooit meer mag gebeuren, wetend dat het weer zal gebeuren en wetend dat het nog steeds gebeurt.

Wij houden van u!Deze site heeft ook niks van doen met enige nationaalsocialistische – fascistische – of racistische groeperingen of alles wat daar in de buurt komt mee te maken. Het gaat ons puur om de geschiedkundige en culturele aspecten van de Tweede wereldoorlog en strijden voor het behoud van Duitse verdedigingswerken in Nederland.   Mocht u het ergens niet mee eens zijn en of fouten op de site aantreffen horen dat graag via de knop contact. De site is gestart aan het einde van 2012 en heeft het doel dagelijks met updates te komen van onze tripjes naar diverse locaties door het hele land.  

Team Bunkerinfo.nl 07-01-2013
Copyright op Bunkerinfo

Op te veel websites komen wij dikke copyrights tegen waar je u tegen zegt. Sommige dreigen met juridische stappen en weer andere dreigen met torenhoge geldsommen als je ook maar één letter van hun website kopieert. Alle artikelen op Bunkerinfo.nl vallen daarin tegen onder de noemersommige rechten voorbehouden Dit houdt in dat in principe alles van Bunkerinfo.nl gebruikt mag worden onder de volgende voorwaarden.

  • Het auteursrecht ligt ten alle tijden bij www.bunkerinfo.nl
  • Alles mag worden gebruikt in ruil voor een bronvermelding
  • Niks van Bunkerinfo.nl mag worden gebruikt voor commerciëlen doeleindes
  • De artikelen mogen niet worden aangepast zonder toestemming van de auteur
  • Voor een groot deel valt Bunkerinfo.nl onder de Creative Commons licentie
Banners

Als u een banner van bunkerinfo.nl wilt hebben kunt u één van de volgende afbeeldingen gebruiken. Vind u deze banners niet op uw website passen. Laat het ons weten en onze Artworker gaat voor u aan het werk.

Affiches