Bunker Video's - Afspeellijst 2Onderstaand de tweede afspeellijst met filmpjes.


Langs de Nieuweweg in Den Helder bevinden zich de
restanten van een radarstelling uit de Koude Oorlog.
De stelling bestaat uit 4 radarbunkers en 1 commando
bunker. Opgericht in 1950 en het heeft dienst gedaan tot 1976.
Het Filmpje neemt de kijker mee langs een deel van de Grebbelinie.


Kampen is een oude maar prachtige stad langs de IJssel. Maar ook hier zijn de wreedheden van de oorlog nog elke dag zichtbaar. Duitse antitankmuur langs de Vecht in Zwolle!Een filmreportage over alle nog bestaande restanten van de Duitse Pantherstelling welke liep vanaf het IJsselmeer tot aan Wageningen. In dit filmpje worden alle 12 resterende bunkers van het type 703 getoond, een bodemplaat van een 703 die nooit meer is af gebouwd. 3 Kochbunkertjes, en de restanten van een Spoorversperring.   In het filmpje zijn de restanten te zien van de Duitse Schietbaan Horst en tot slot wat beelden van de radarstelling 'Stellung Hase' met de fundering van de Freya Fahrstuhl en de sokkel van de Würzburg Riese.


Het Filmpje neemt de kijker mee langs het laatste en meest bewogen deel van de Grebbelinie.  In de jaren 50 van de 20e eeuw zijn er rond Olst een groot aantal kazematten en bunkers gebouwd om een Russische inval te kunnen vertragen. Een aantal van deze restanten uit de Koude Oorlog tekenen het landschap tot op de dag van vandaag!


Fimpje met de restanten van het voormalig kamp Amersfoort. In de provincies Overijssel en Gelderland bevinden zich nog altijd een hoop funderingen van V1 installaties welke aan het einde van oorlog zijn gebouwd voor beschietingen richting de haven van Antwerpen.